Zakup wózka gastronomicznego jest stosunkowo niewielką inwestycją. Dużo więcej osób stać na zakup wózka, niż na otwarcie własnego lokalu, który trzeba wyposażyć, często wyremontować, zadbać o wystrój wnętrza, urządzenia gastronomiczne i bez względu na zyski płacić horrendalne kwoty za czynsz.
Taki wózek na początek to idealne rozwiązanie. Przemyślana działalność potrafi przynosić nieporównywalne zyski w stosunku do wkładu wniesionego w rozkręcenie biznesu.
Atutem wózka jest niewielka powierzchnia, jaką zajmuje, więc koszty opłat za miejsce do sprzedaży będą również niewielkie.
Znakomite zagospodarowanie przestrzeni w wózku sprawia, że jest to w pełni wyposażone stanowisko pracy. U nas producent wykona dla klienta wózek gastronomiczny dopasowany do sprzedawanego produktu i zaopatrzy go w niezbędne urządzenia.
Każdy wózek gastronomiczny posiada dwukomorowy zlew, zbiorniki na wodę ciepłą i zimną oraz brudną, podgrzewacz i pompę do wody. Blaty robocze wykonane są ze stali przeznaczonej do kontaktu z żywnością. Zasilanie pochodzi z akumulatorów AGM, które wystarczają nawet na 10 godzin pracy lub można je podłączyć bezpośrednio do sieci. W wózku do kawy umieszczany jest ekspres dopasowany do potrzeb. Każdy pojazd można wyposażyć w sprzęt, który potrzebny jest do wykonywania określonej działalności. Na przykład maszyny chłodnicze, czy mrożące. Pojazdy spełniają normy BHP i wymogi sanepidu. Wózek gastronomiczny posiada roczną gwarancję, natomiast do urządzeń chłodniczych dołączona jest dwuletnia gwarancja z serwisem w lokalu inwestora.
Producent tworzy wózki zgodnie z wysokimi standardami. Dba o jakość realizacji na każdym etapie, a wysoka jakość produktu sprawia, że satysfakcja z zakupionego sprzętu trwa latami.
Sprzedaż produktów z wózka gastronomicznego pozwala młodemu przedsiębiorcy zapoznać się z mechanizmami, które funkcjonują w tej branży. W razie niepowodzenia albo rezygnacji straty również są niewielkie. To świetny pomysł na początek.
Czy wiesz, że wózki gastronomiczne konstruowane są z modułów, co powoduje rewolucyjną elastyczność sprzedaży? Projektowane są one w sposób, który pozwala wymieniać moduły według potrzeb, bez konieczności zakupu nowego sprzętu. To znaczy, że w lecie możesz sprzedawać lody, a w zimie hot- dogi, czy kawę.
Galeria handlowa, szkoła, biurowiec. Wózek świetnie sprawdzi się w miejscach, gdzie przy odpowiednim zabezpieczeniu, można zostawić go na noc.
Zakup wózka gastronomicznego jest wspaniałą możliwością dla osób, które są właścicielami posesji usytuowanej przy trasach uczęszczanych przez turystów, letników czy kuracjuszy. W takich przypadkach niweluje się koszty i sprawy logistyczne związane z transportem.
Wózek gastronomiczny posiada kółko zwrotne i kierownicę, a transport na krótkie odległości nie stanowi żadnego problemu, bo można go po prostu przepchnąć. Jest to świetne posunięcie przy handlu sezonowym, kiedy szansa na zarobek istnieje głównie w okresie letnim - np. w miejscowościach nadmorskich, czy nad jeziorem.
Na zimę sprzęt umieszczamy do pomieszczenia, gdzie cierpliwie poczeka do następnego sezonu.
Przypominamy, że koszt wózka potrafi z nawiązką zwrócić się nawet w ciągu paru miesięcy! Przy świetnej jakości produktach i przemyślanej logistyce pracy, często nawet krócej.
Z wózka sprzedajemy kanapki, hot dogi, przekąski, kawę, lody, napoje, soki, frytki, gorącą zupę. Można przygotowywać proste i szybkie dania. Wózek gastronomiczny sprawdzi się również przy ekspozycji i sprzedaży produktów przygotowanych w innym miejscu.
Wózek nie musi być przeznaczony do działalności gastronomicznej. Za pomocą oferowanego sprzętu sprzedaż kwiatów, gazet, pamiątek, biżuterii i wielu, wielu innych produktów przyciągnie tłumy klientów.
Sprawdzi się on również jako estetyczne i wygodne stanowisko pracy do wielu działalności. Na przykład jako bufet przy organizacji różnych imprez, punkt informacyjny, miejsce sprzedaży biletów, itp. Dzięki kółkom bez problemu można go przemieszczać ręcznie na bliskie odległości. Znika uciążliwy proces składania rozkładania skręcania, montowania. Mamy wszystko w jednym!