W pełni zaopatrzone miejsce pracy, jakim jest wózek gastronomiczny, można przewieźć tam gdzie są ludzie i wspaniała atmosfera. Stylistyka wózków pozwala doskonale wpasować się w klimat każdego masowego wydarzenia.
Co stoi na przeszkodzie aby postawić wózek gastronomiczny na imprezach? W sezonie letnim jest tego naprawdę sporo. Festyny, koncerty, festiwale to miejsca szczególnie atrakcyjne dla oferty gastronomicznej. Uczestnicy chcą spędzić czas na świeżym powietrzu, inaczej niż na co dzień. Zwykle przy okazji takich imprez planują coś przekąsić, albo czegoś się napić. Nawet jeśli nie planują to jest duża szansa, że coś ich po drodze zachwyci i nie będą mogli oprzeć się zakupowi. W mobilnej gastronomii wszystko jest doskonale widoczne. Jeżeli propozycje są oryginalne, świetnej jakości i w atrakcyjnej cenie na pewno znajdą się na nie chętni.
Do transportu wózka na większe odległości należy mieć odpowiedni pojazd, ale przy pokonywaniu niewielkich odcinków drogi i wszelkiego rodzaju manewrach, wózek jest bardzo wygodny. Wkomponuje się pięknie w wiele miejsc, gdzie nic innego by się nie zmieściło. Często płaci się za wielkość zajmowanej powierzchni, więc opłaty za korzystanie z niego są niewielkie. A to, że nie trzeba nic składać, rozkładać, skręcać jest jego pierwszorzędną zaletą.
Nie wszyscy potrzebują alkoholu, aby dobrze się bawić. Jest takich osób coraz więcej. Na pewno znajdzie się odpowiednia liczba chętnych, która pozwoli zarobić na takiej imprezie. Wózek gastronomiczny w kawiarni to strzał w dziesiątkę, bo kawę piją prawie wszyscy. Mała czarna przed koncertem lub w trakcie trwania jakiegoś wydarzenia znajdzie wielu amatorów. Po kawie widzimy lepiej, słyszymy lepiej. Ogólnie jest lepiej. 😊
Producent ma w ofercie gotowe wózki do dystrybucji kawy z ekspresem który pozwala serwować kawę taką samą jak podawana w najlepszych kawiarniach. Trzeba mieć tylko kawę bardzo dobrej jakości i wiedzieć o niej co nie co. I oczywiście dobrej jakości ekspres ciśnieniowy. Ale o to również nie trzeba się martwić. Bo w naszą ofertę jakość jest wpisana.
Świeżo wyciśnięty sok lub smoothie to wspaniała propozycja. Wszyscy znamy osoby dbające o zdrowie i one na pewno nie przejdą obojętnie obok punktu oferującego np. sok z marchewki i pomarańczy, kupując go do picia zamiast wody, którą zwykle noszą we własnej torbie. Wózek gastronomiczny z powodzeniem można zaopatrzyć w odpowiednie urządzenia, aby skomponować ofertę dla ludzi, którzy dbają o zdrowie. Oni też potrzebują rozrywki i są w takich miejscach. Oferujemy wózki gastronomiczne do napojów, które wytwarzają soki warzywno- owocowe. Podpowiemy również jakie wyciskarki do soków i sokowirówki są najlepsze dla takiej działalności.
Do sprzedaży lodów mamy już gotowe wózki. Wersje sześciosmakowa i ośmiosmakowa do bezpośredniej sprzedaży, posiadają jeszcze cztery lub sześć zapasowych kuwet w magazynie wewnątrz urządzenia. Mogą pracować do 10 godzin bez przerwy, czerpiąc prąd z akumulatorów lub można podłączyć je do sieci dostępnej w lokalu. Sprzedaż lodów to świetna propozycja na każdą okazję w sezonie letnim.
Z wózka można serwować hot dogi, kanapki, różnego rodzaju przekąski, słodycze lub może on służyć do ekspozycji jakiegoś produktu, który będzie dowożony jako gotowy. Wózek doposażamy odpowiednie półki i urządzenia chłodzące, czy mrożące.
Wykorzystanie wózka na imprezach masowych na świeżym powietrzu wymaga trochę logistyki. Trzeba mieć orientację i śledzić kalendarze imprez tego rodzaju w swojej miejscowości i okolicach. Właściwie to nie trzeba się ograniczać do swojej okolicy. Można pojechać wszędzie gdzie jest szansa na zarobienie pieniędzy. Odpowiednio wcześnie wszystko zaplanować i załatwić formalności. Rezultat naprawdę może zaskoczyć.
Aby odnieść sukces w gastronomii bardzo ważna jest lokalizacja. Decyzja o otwarciu lokalu jest ściśle związana z miejscem, gdzie jest usytuowany. Otwarcie punktu gastronomicznego na jakimś sennym osiedlu z pewnością nie przyniesie dużego sukcesu. Natomiast inwestycja w centrum miasta wymaga dużych nakładów finansowych. Sama cena wynajęcia lokalu często przyprawia o ból głowy. Wystrój, remont, przebudowy, zakup sprzętu dla większości inwestorów pragnących zaistnieć w tej branży jest barierą nie do pokonania.
Inaczej jest z mobilną gastronomią. Lokalizacja sprzedaży zależy od wyboru właściciela. On decyduje gdzie postawić wózek. Cena pojazdu gastronomicznego to inwestycja nieporównywalnie mniejsza niż zakup czy wyposażenie i wynajęcie najmniejszej knajpki. Daje możliwość zarabiania dużych pieniędzy przy stosunkowo niewielkim wkładzie finansowym na początku. Jeżeli ktoś widzi przyszłość dla siebie w branży gastronomicznej i ma ochotę zainwestować w mobilny wózek, zapewniamy, że przy przemyślanej formie takiej działalności to naprawdę się opłaca. Trzeba poświęcić trochę czasu i zdobyć wiedzę na ten temat, być otwartym na zmiany i nie rezygnować, kiedy pojawią się problemy. W tej branży tak jak we wszystkim istnieją różne mody i nieustannie zmieniają się preferencje. Oczywiście nie dzieje się to z dnia na dzień, ale na pewno trzeba być czujnym na nowinki. Chyba, że założeniem jest tworzenie własnych trendów. Osoby, które pragną zaproponować coś oryginalnego i wymyślonego przez siebie, mogą liczyć na naszą pomoc. Chętnie doradzimy i podpowiemy, czy realizacja pomysłu będzie możliwa. Zrobimy wszystko, aby tak było. Zaprojektujemy wózek razem z klientem i wykonamy go tak, by zaspokajał jego oczekiwania. Skompletujemy odpowiednie wyposażenie spełniające normy bezpieczeństwa i Sanepidu. Nadamy indywidualny wygląd. Pomalujemy na określony przez zleceniodawcę kolor lub okleimy folią z ciekawym nadrukiem. Wyposażymy w odpowiednie dodatki typu zadaszenie, oświetlenie LED umożliwiające pracę w nocy.
Ogólnie zrobimy co tylko się da, aby inwestycja była niezawodna i dochodowa.
Mobilny biznes przeznaczony jest niewątpliwie dla ludzi dynamicznych i lubiących wyzwania.
Co charakteryzuje mobilnych biznesmenów?
Takie osoby wspaniale czują się w bezpośrednim kontakcie z klientem i przebywaniu na świeżym powietrzu, nie lubią stagnacji i kochają zmiany.
Rozmowy, uśmiechy i pozytywne emocje to cechy mobilnej gastronomii.
Ten tekst adresujemy właśnie do Ciebie, jeśli czujesz że to masz…